Disse 7 kolde terapier holder dig tilpas!

Allerede i 1800-tallet anbefalede præsten Sebastian Kneipp koldt vand til sundhedsfremme. I dag går mange mennesker regelmæssigt til saunaen og dampbadet, hærder sig med skiftende brusere eller bruger koldt omslag i tilfælde af feber eller forkølelse. Hvis det anvendes korrekt, kan varme og kulde bruges effektivt til at styrke immunsystemet eller lindre fysisk ubehag. Vi giver dig syv kolde metoder, der kan hjælpe dig med at behandle ondt i halsen eller søvnforstyrrelser.

sauna

Den finske sauna betragtes som det klassiske middel til at styrke immunsystemet. Ved temperaturer mellem 90 og 100 grader Celsius i tør luft forøges stofskiftet, og toksiner udtørres. Ved afkøling i friskluft eller kolde brusebad mellem saunaens sessioner trænes blodkarrene og huden strammes. Ud over de fysiske virkninger oplever de fleste normalt dyb afslapning, beroligelse og generel trivsel efter et badbesøg. Med en fuldblæst kold eller en virusinfektion, bør du dog undgå saunaen. Den sundhedsfremmende effekt af et saunabesøg er kun for sunde eller lidt beskadigede mennesker, som kan styrke deres immunsystem gennem varmen.

damp

Hvis saunaen er for anstrengende, kan den opnå lignende effekter i et dampbad ved moderate temperaturer: Den varme damp slapper af, løsner musklerne og beskytter cirkulationen. For forkølelse, hoste eller ondt i halsen er et varmt dampbad bedre. Server med en skål varmt vand og et par dråber kamille essens eller eucalyptus olie. Hold så hovedet over skålen, spred et håndklæde over hovedet og skålen, så ingen damp undslipper som muligt og i ti minutter tager dyb vejrtrækning dybt gennem din næse og mund. På denne måde lindres hoste og løbende næse og slimhinderne fugtes. Ansigtshuden, der ofte er irriteret af næsen, modtager også forsigtig pasning fra den varme damp. Pimples and blackheads elimineres af den anti-inflammatoriske virkning af kamille.

hjul

Uanset om det er varmt eller koldt, er en fugtig wrap et af de ældste hjemmet for en lang række sygdomme. Ifølge Sebastian Kneipp bør en wrap bestå af en fugtig klud, der derefter lukkes med en tør bomuldsstof. Endelig er en blød uldduk over den og varmen eller kulden optimalt isoleret. Især i tilfælde af feber er en kølig kalveplast en populær måde at fjerne noget varme fra den overophedede krop. Men hævelse og insektbid kan mildnes af den behagelige afkøling. Varme kompresser har på den anden side en afslappende effekt på blodcirkulationen og kan lindre ubehag i slidgigt. Når du får en forkølelse omkring din hals, kan en varm wrap med kamille tilskud være en sprængstof.

Del med venner

Forlad din kommentar