5 saker som gör en baby lycklig

Ett glatt, innehåll och välbalanserat barn: det är vad alla föräldrar önskar. Naturligtvis ger varje barn födelse egen personlighet och individuella drag. Men lika olika som de små är det också lätt att ge dig en bra start i livet. De fem viktigaste tipsen för nybakade föräldrar:

1. Närhet ger barnets säkerhet

Nio månader kan barnet känna Mamas värme, höra hennes hjärtslag och känna sig mycket trygg. Inte undra på att de små känner sig mest bekväma när de ger dig den känslan av säkerhet. När du bär en slinga, vid den älskande bebismassagen eller på den dagliga klocktimman: Bebisar älskar katter och kroppskontakt. Förresten: Optimalt är ditt barn också mycket nära dig på natten. Detta behöver inte ligga i föräldrarnas säng - även om barnbädden ligger i sovrummet känns barnet nära föräldrarnas närhet. (Förkortningen är också en fördel vid nattlig amning!).

2. Amning är bra för mamma och baby

Bröstmjölk är en sann allroundare. Det är den hälsosammaste kosten för spädbarn under de första sex månaderna, skyddar mot allergier och har en positiv effekt på barnets utveckling långt in i barndomen. Amning är det naturliga sättet att fortsätta det unika bindet mellan mamma och barn, även efter födseln. Moderen drar också fördel av amning, eftersom det främjar regressionen och amningskvinnor brukar kunna glädja sig snabbare över sin gamla vikt.

3. För mycket spänningar spänner

Överfyll inte din lilla. Våga begränsa besökarnas rush efter födseln och bli van vid den nya familjesituationen i liten skala. Ännu senare är mindre mer. En ständigt pågående TV, varje dag en annan barnkurs, konstanta utflykter: Detta stimulerar barnet överdriven. Om å andra sidan du tillåter en nyfödd att komma fram till fred i världen och långsamt vänja sig till sitt nya liv, så kommer föräldrarna till slut också att dra nytta av.

4. Ritualer ger säkerhet

En sovsäng, en gemensam kramning efter byte av kläder, en daglig eftermiddagspromenad: barn älskar samma, återkommande processer. Föräldrar kan tycka att det är tråkigt, men de små stora eftersom det strukturerar sin lilla nya värld och ger dem säkerhet och förtrogenhet. Det är också trevligt när pappa och barn har en gemensam ritual, t ex bad eller lägger sig.

5. Gör något bra för dig själv

Bara nöjda föräldrar har nöjda barn. Behandla dig från tid till annan väldigt medvetet korta pauser och dagliga resor. Detta kan vara ett avkopplande badrum, lite shopping, en kväll för två. Tips för Stillmamis: Vad sägs om en natt utan att resa sig upp? Om du pumpar ut en mjölkelation och din partner tar över natten när du matar på helgen, kan du återigen sova i fred och ladda batterierna. En välsignelse som ger dig oförutsedda krafter!

Dela med vänner

Lämna din kommentar